Organizator:

Wino zamiast wosku, czyli andrzejkowa kolacja z winem w roli głównej

Podziel się

W tym roku Andrzejki z winem i pysznymi daniami przypadną nieco wcześniej. W piątek 25 listopada w restauracji Oregano and Wine odbędzie się kolacja degustacyjna. Jej uczestnicy będą mogli spróbować wybornych win.

Co prawda wieczór wróżb andrzejkowych odprawiany jest w nocy z 29 na 30 listopada, w wigilię świętego Andrzeja, ale w tegoroczne Andrzejki w Oregano and Wine rozpoczną się nieco wcześniej. Nie będzie na nich lania wosku, tylko młodych polskich win.

Menu na andrzejkową kolację przygotuje szef kuchni Oregano and Wine Tomasza Zdrenka. Kolacja zostanie połączona z degustacją polskich win. Do każdego dania zaprezentowanego przez szefa kuchni zaproponowane zostanie idealnie dobrane wino, które przedstawi wykwalifikowany sommelier.

Całości dopełni muzyka na żywo.

Bilety dostępne są za pośrednictwem platformy Tobilet.pl.

Do 21 listopada kosztują 220 zł od osoby. Od 22 listopada 250 zł.

W cenie wliczone są aperitif, dwie przystawki, zupa, danie główne, deser + welcome drink

Kup bilet na kolację

Menu

wybór pieczywa / masło smakowe

aperitif

Winnica Aris Traditio Brut 2021 - Wino musujące

wędzona słonina / kawior / chleb na zakwasie

 

przystawka zimna I

Winnica Aris Solaris 2021 - wytrawne

tatar z gęsi / foie gras / piklowana dynia

 

przystawka zimna II

Winnica Aris Johanniter Sur Lie Barrique 2021 - wytrawne

z wędzonego pstrąga / galaretka cytrusowa / kwaśna śmietana / kiełki rzeżuchy

zupa

Winnica Aris Johanniter 2021 - półwytrawne

consomme warzywne / ser dojrzewający Grana Padano / pigwa / crunch orzechowy z karmelem

 

danie główne

Winnica Bekasiak Cabarnet Cortis 2019 - wytrawne

comber z jelenia / ravioli z dziczyzną, grzybami i jałowcem / gratin z buraka / musztarda śliwkowa / demi-glace z porzeczką

 

deser

Winnica Aris Muscaris 2021 - półsłodkie

miodownik / lody z kwiatu czarnego bzu / mirabelka / miód