Kolacja degustacyjna z polskimi winami
Wiele osób bardzo długo czekało na tę informację. Ale na pewno będzie warto! Kolacja degustacyjna z polskimi winami odbędzie się drugiego dnia targów WINO, czyli w piątek 22 marca o godz. 20:00. Bilety już czekają.
Jednym ze zwyczajów targów WINO jest kolacja degustacyjna. Na tę wyjątkową okazję producenci najlepszych win dostarczają swoje trunki, a specjalne menu przygotowuje Tomasz Zdrenka, szef kuchni Garden City Restaurants.
Wiedzą o winach podzielą się Maciej Sokołowski, sommelier i przewodniczący konkursu WINOPL oraz Mirosław Krasnowski, dyrektor programowy targów WINO.
Co trafi do menu?
Na przystawkę, do johannitera, zaserwowana zostanie tartaletka, gzik, agrest ze szczypiorkiem.
Następnie uczestnicy delektować się będą sekt rose, podawane z paprykarzem, wątróbką z dorsza i prażynkami ryżowymi.
Do wina Monarch dobrana zostały krokiet z kaczki, jabłko, sos z czerwonego wina i porzeczki oraz puder z buraka.
Następnie uczestnicy i uczestniczki kolacji spróbują wina orange z teriną z warzyw okopowych, sernikiem z wędzonego twarogu, wielkopolskim serem smażonym, cydrem i czarnuszką.
Winu Nestor towarzyszyć będą zraz wołowy, kartacz z grzybami, burak i puree jabłkowe z tymiankiem.
Na sam koniec miłośniczki i miłośnicy polskich win i dobrej kuchni spróbują Muscarisa oraz musu waniliowego, prażonych jabłek, crunchu migdałowego, malinowego ptasiego mleczka oraz lodów śmietankowych z tonką.
Będzie pysznie!
Kolacja degustacyjna z polskimi winami
Gdzie: Garden City Restaurants, sala Saffron
Kiedy: piątek, 22 marca, godz. 20:00
Bilety: 350 zł / osoba