Organizator:

Kolacja degustacyjna w towarzystwie polskiego wina!

Podziel się

Kolacja degustacyjna z polskimi winami odbędzie się drugiego dnia targów WINO, czyli w piątek 21 marca o godz. 20:00. Bilety już czekają!

 

Zapraszamy na wyjątkową, sześciodaniową kolację w towarzystwie polskiego wina!

Kolacja degustacyjna to nieodzowny element Targów WINO. Goście raczą się pysznymi potrawami, popijając najlepsze polskie wina i słuchając o ich powstawaniu.

O przygotowanie menu kolacji, która odbędzie się 21 marca, zadbał Tomasz Zdrenka, szef kuchni restauracji Garden City i jeden z najlepszych kucharzy w Polsce, zwycięzca prestiżowego Kulinarnego Pucharu Polski. Wina do kolacji dobrał wraz z Maciejem Sokołowskim, przewodniczącym jury Konkursu Wino.pl oraz Mirosławem Krasnowskim, dyrektorem programowym targów WINO.

Bilet na kolację degustacyjną umożliwia również wielokrotne wejście na Targi Wino, przez wszystkie dni trwania targów.

Wina serwowane podczas kolacji:

Winnica Aris:

  • wino musujące Traditio Brut
  • wino półsłodkie Solaris

Piwnice Antoniego:

  • wino czerwone wytrawne Nestor
  • wino orange Idylla

Winnica Zielona:

  • białe wytrawne souvignier
  • biały Pet Nat Lot Puszczyka

 

Menu degustacyjne:

Amouse bouche:

Winnica Zielona .Lot Puszczyka  2023. Pet Nat wytrawne

Małża św. Jakuba, rabarbar, glony wakame, crunch z tymiankiem cytrynowym

Przystawka I: 

Winnica Piwnice Antoniego. Idylla 2023 – Pomarańczowe wytrawne

Carpaccio z ośmiornicy, jabłko, seler naciowy, majonez z czarnego czosnku, kawior z octu Pedro Ximenez

Przystawka II:

Winnica Aris Traditio Brut 2021 – musujące wytrawne

Pate z gęsich wątróbek i foie gras, brioche, konfitura z cebuli I cydru, krem balsamiczny z zielonym jabłkiem

Danie główne I:

Winnica Zielona. Souvignier Gris 2023. Białe wytrawne

Dorsz Skrei, bullion ziołowy, sałatka z kopru włoskiego, młode warzywa

Danie główne II:

Winnica Piwnice Antoniego Nestor 2022. Czerwone wytrawne

Policzki wieprzowe Iberico, pieczony ziemniak, marynowana botwina, karmelizowany topinambur, jus z czerwoną porzeczką

Deser:

Winnica Aris Solaris 2023. Białe półsłodkie

Tartaletka, frangipane truskawkowe z miętą, parfait rabarbarowe, chantilly waniliowy

Więcej informacji: 

Gdzie: Garden City Restaurants, sala Saffron
Kiedy: piątek, 21 marca, godz. 20:00
Bilety: 399 zł/osoba


Karolina Greiner
tel. +48 691 021 097
e-mail. karolina.greiner

Zapraszamy!

Bilety i informacje dla PUBLICZNOŚCI Bilety i informacje dla BIZNESU