Kolacja degustacyjna w towarzystwie polskiego wina!
Kolacja degustacyjna z polskimi winami odbędzie się drugiego dnia targów WINO, czyli w piątek 21 marca o godz. 20:00. Bilety już czekają!
Zapraszamy na wyjątkową, sześciodaniową kolację w towarzystwie polskiego wina!
Kolacja degustacyjna to nieodzowny element Targów WINO. Goście raczą się pysznymi potrawami, popijając najlepsze polskie wina i słuchając o ich powstawaniu.
O przygotowanie menu kolacji, która odbędzie się 21 marca, zadbał Tomasz Zdrenka, szef kuchni restauracji Garden City i jeden z najlepszych kucharzy w Polsce, zwycięzca prestiżowego Kulinarnego Pucharu Polski. Wina do kolacji dobrał wraz z Maciejem Sokołowskim, przewodniczącym jury Konkursu Wino.pl oraz Mirosławem Krasnowskim, dyrektorem programowym targów WINO.
Bilet na kolację degustacyjną umożliwia również wielokrotne wejście na Targi Wino, przez wszystkie dni trwania targów.
Wina serwowane podczas kolacji:
Winnica Aris:
- wino musujące Traditio Brut
- wino półsłodkie Solaris
Piwnice Antoniego:
- wino czerwone wytrawne Nestor
- wino orange Idylla
Winnica Zielona:
- białe wytrawne souvignier
- biały Pet Nat Lot Puszczyka
Menu degustacyjne:
Amouse bouche:
Winnica Zielona .Lot Puszczyka 2023. Pet Nat wytrawne
Małża św. Jakuba, rabarbar, glony wakame, crunch z tymiankiem cytrynowym
Przystawka I:
Winnica Piwnice Antoniego. Idylla 2023 – Pomarańczowe wytrawne
Carpaccio z ośmiornicy, jabłko, seler naciowy, majonez z czarnego czosnku, kawior z octu Pedro Ximenez
Przystawka II:
Winnica Aris Traditio Brut 2021 – musujące wytrawne
Pate z gęsich wątróbek i foie gras, brioche, konfitura z cebuli I cydru, krem balsamiczny z zielonym jabłkiem
Danie główne I:
Winnica Zielona. Souvignier Gris 2023. Białe wytrawne
Dorsz Skrei, bullion ziołowy, sałatka z kopru włoskiego, młode warzywa
Danie główne II:
Winnica Piwnice Antoniego Nestor 2022. Czerwone wytrawne
Policzki wieprzowe Iberico, pieczony ziemniak, marynowana botwina, karmelizowany topinambur, jus z czerwoną porzeczką
Deser:
Winnica Aris Solaris 2023. Białe półsłodkie
Tartaletka, frangipane truskawkowe z miętą, parfait rabarbarowe, chantilly waniliowy
Więcej informacji:
Gdzie: Garden City Restaurants, sala Saffron
Kiedy: piątek, 21 marca, godz. 20:00
Bilety: 399 zł/osoba
Karolina Greiner
tel. +48 691 021 097
e-mail. karolina.greiner