Tam produkują wina bez środków chemicznej ochrony roślin
Winnica Wieliczka, to autorskie przedsięwzięcie winiarskie Agnieszki Rousseau – najbardziej doświadczonej i utytułowanej polskiej enolożki– oraz Piotra Jaskóły pioniera i lidera uprawy ekologicznej w Polsce.

Winnica z winiarnią posiada certyfikat EKO i jest prowadzona od samego początku zgodnie z zasadami biodynamiki. Przy uprawie restrykcyjnie nie stosuje się żadnych środków chemicznej ochrony roślin.
Produkowane w winnicy wina to kategoria Premium Organics Wines. Są one uzyskiwane z uprawy szlachetnych odmian vitis vinifera takich jak Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot czy Cabernet Franc.
W ofercie m.in.
- Riesling Szumiący,
- Chardonnay Szumiące,
- Cuvée Seraf
- Cuvée Leda
- Chardonnay
- Jantar,
- Merlot Rosé,
- Cuvée Regis,
- Bzik,
- Szara Reneta.