Organizator:

Tam produkują wina bez środków chemicznej ochrony roślin

Podziel się

Winnica Wieliczka, to autorskie przedsięwzięcie winiarskie Agnieszki Rousseau – najbardziej doświadczonej i utytułowanej polskiej enolożki– oraz Piotra Jaskóły pioniera i lidera uprawy ekologicznej w Polsce.

Winnica z winiarnią posiada certyfikat EKO i jest prowadzona od samego początku zgodnie z zasadami biodynamiki. Przy uprawie restrykcyjnie nie stosuje się żadnych środków chemicznej ochrony roślin.

Produkowane w winnicy wina to kategoria Premium Organics Wines. Są one uzyskiwane z uprawy szlachetnych odmian vitis vinifera takich jak Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot czy Cabernet Franc.

W ofercie m.in.

  • Riesling Szumiący,
  • Chardonnay Szumiące,
  • Cuvée Seraf
  • Cuvée Leda
  • Chardonnay
  • Jantar,
  • Merlot Rosé,
  • Cuvée Regis,
  • Bzik,
  • Szara Reneta.
Dołącz do wystawców Kup bilet na targi