Organizator:

Wina owocowe z polskiej manufaktury zagoszczą w Poznaniu

Podziel się

"Honorujemy polskie, tradycyjne receptury i uznane techniki winiarskie” – podkreślają przedstawiciele DiWine, manufaktury win owocowych. Będzie można ich spotkać podczas targów Wino 2023.

DiWine to założona w 2020 roku Polska Manufaktura Win Owocowych, produkująca wysokiej jakości wina owocowe, głównie z czarnej i czerwonej porzeczki. „Jako winiarze honorujemy polskie, tradycyjne receptury i uznane techniki winiarskie” – podkreślają przedstawiciele DiWine. Porzeczki, z których powstają wina, kupują z wyszukanych, polskich upraw rolniczych oraz sami przetwarzają owoce.

Co można znaleźć w ofercie DiWine?

 

Wino DiWine z białej porzeczki

  • wytrawne / półwytrawne
  • alkohol 13% obj.
  • 750 ml
  • rok produkcji 2022
  • region: okolice Łodzi
  • owoce: odmiana wersalska 100%

 

Wino z białej porzeczki DiWine jest lekkie, rześkie. Usta dobrze zbudowane i krągłe, zrównoważone, o świeżej kwasowości i długiej końcówce o owocowym posmaku. Doskonale sprawdzi się jako aperitif. Podawać do sałatek, serów, grillowanych ryb, owoców morza.

 

Wino DiWine z białej i czerwonej porzeczki

  • półwytrawne
  • alkohol 13 % obj.
  • 750 ml
  • rok produkcji 2022
  • region: okolice Łodzi / Siedlce /Iłża
  • odmiana wersalska, Rondom, Jonkers 100%

Wino różowe DiWine powstało z kupażu białej i czerwonej porzeczki. To trunek o subtelnym bukiecie. Na podniebieniu rześkie i smakowicie owocowe, ze świetną kwasowością i długim, czystym posmakiem. Podawać jako aperitif, do lekkich sałatek, lub do dań z drobiu oraz ryb.

 

Wino DiWine z czarnej porzeczki

BESTSELLER 2022

  • półwytrawne / półsłodkie
  • alkohol 13% obj.
  • 750 ml
  • rok produkcji 2020 / 2021
  • region: Kazimierz Dolny / Siedlce / Iłża
  • owoce: czarna porzeczka Ben Hope 100%

Wino z czarnej porzeczki DiWine ma głęboki, bogaty, burgundowy kolor. Jest to wino bardzo złożone, doskonale zbalansowane. Jego aromatyczny smak z dużą ilością tanin sprawia, że ma potencjał starzenia i dobrze komponuje się z większością mięs, zwłaszcza z kaczką oraz dziczyzną.

 

Wino DiWine z czerwonej porzeczki

  • półwytrawne / półsłodkie
  • alkohol 13% obj.
  • 750 ml
  • rok produkcji 2021
  • region: Iłża / Siedlce
  • owoce: czerwona porzeczka Rondom 100%

Wino z czerwonej porzeczki DiWine to połączenie naturalnej kwasowości i słodyczy ze świeżych, czerwonych porzeczek. Kwintesencją starannie wyselekcjonowanej odmiany Rondom jest jej rubinowy kolor, wyśmienity aromat i wyrazisty smak. Świetnie nadaje się do picia w pojedynkę, ale równie dobrze pasuje do dań z ryb i drobiu, przekąsek, deserów, a nawet koktajli.

 

Wino DiWine z jagody kamczackiej

  • półsłodkie
  • alkohol 13% obj.
  • 750 ml
  • rok produkcji 2021
  • region: Grójec
  • owoce: odmiana: Wojtek i Zojka 100%

Wino z jagody kamczackiej DiWine to pełne, złożone wino ze średnią kwasowością oraz zbalansowaną ilością tanin. Końcowy posmak jest przyjemnie długi z intensywnymi odczuciami owocowego aromatu soczystych jagód. Purpurowy kolor i złożona konsystencja. Wino łączy się z wykwintnymi mięsami.

 

Wino DiWine

  • z jagody kamczackiej i czarnej porzeczki
  • półwytrawne
  • alkohol 13% obj.
  • 750 ml
  • rok produkcji 2021
  • region: Grójec / Siedlce
  • owoce: Wojtek i Zojka, Ben Grey 100%

Wino z jagody kamczackiej i czarnej porzeczki DiWine to połączenie złożonych i doskonale zbilansowanych smaków i właściwości obu owoców w unikatowym trunku. Posiada potencjał starzenia. Doskonałe do samodzielnej degustacji, ale dobrze komponuje się również z większością mięs oraz dziczyzną.

Bilety