Wino zamiast wosku, czyli andrzejkowa kolacja z winem w roli głównej
W tym roku Andrzejki z winem i pysznymi daniami przypadną nieco wcześniej. W piątek 25 listopada w restauracji Oregano and Wine odbędzie się kolacja degustacyjna. Jej uczestnicy będą mogli spróbować wybornych win.
Co prawda wieczór wróżb andrzejkowych odprawiany jest w nocy z 29 na 30 listopada, w wigilię świętego Andrzeja, ale w tegoroczne Andrzejki w Oregano and Wine rozpoczną się nieco wcześniej. Nie będzie na nich lania wosku, tylko młodych polskich win.
Menu na andrzejkową kolację przygotuje szef kuchni Oregano and Wine Tomasza Zdrenka. Kolacja zostanie połączona z degustacją polskich win. Do każdego dania zaprezentowanego przez szefa kuchni zaproponowane zostanie idealnie dobrane wino, które przedstawi wykwalifikowany sommelier.
Całości dopełni muzyka na żywo.
Bilety dostępne są za pośrednictwem platformy Tobilet.pl.
Do 21 listopada kosztują 220 zł od osoby. Od 22 listopada 250 zł.
W cenie wliczone są aperitif, dwie przystawki, zupa, danie główne, deser + welcome drink
Menu
wybór pieczywa / masło smakowe
aperitif
Winnica Aris Traditio Brut 2021 - Wino musujące
wędzona słonina / kawior / chleb na zakwasie
przystawka zimna I
Winnica Aris Solaris 2021 - wytrawne
tatar z gęsi / foie gras / piklowana dynia
przystawka zimna II
Winnica Aris Johanniter Sur Lie Barrique 2021 - wytrawne
z wędzonego pstrąga / galaretka cytrusowa / kwaśna śmietana / kiełki rzeżuchy
zupa
Winnica Aris Johanniter 2021 - półwytrawne
consomme warzywne / ser dojrzewający Grana Padano / pigwa / crunch orzechowy z karmelem
danie główne
Winnica Bekasiak Cabarnet Cortis 2019 - wytrawne
comber z jelenia / ravioli z dziczyzną, grzybami i jałowcem / gratin z buraka / musztarda śliwkowa / demi-glace z porzeczką
deser
Winnica Aris Muscaris 2021 - półsłodkie
miodownik / lody z kwiatu czarnego bzu / mirabelka / miód