Przepyszne dania na Spotkaniu z Polskimi Winami Musującymi
Oprócz doskonałych win wprost od rodzimych producentów, nie zabraknie również doskonałych potraw, nawiązujących do zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia.
Głównymi bohaterami kolacji degustacyjnej, która odbędzie się 10 grudnia będą bez wątpienia polskie wina musujące. Oprócz nich, uczestnicy tego wyjątkowego spotkania skosztują również przepysznych potraw, przygotowanych przez szefa kuchni restauracji GARDENCity - Tomasza Zdrenkę.
Wybór dań jest nieprzypadkowy. Ze względu na czas, w jakim się znajdujemy i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia serwowane potrawy będą nawiązywać właśnie do tego szczególnego wydarzenia w roku. Szczegółowe menu prezentuje się w ten oto sposób:
Amuse Bouche
Tartaletka z wędzonym pstrągiem / kawior / kwaśna śmietana
Przystawka I
Podwędzana polędwica z dorsza / espuma z kiszonego ogórka / piklowana dynia / cytrusy
Przystawka II
Fondue serowe:
- pieczywo, marynowana krewetka, brokuł w migdałach, orientalna wołowina, oliwki z łososiem
Przystawka III
Brioche / wolno pieczona kaczka / kimchi z brukselki / yuzu
Danie główne I
Sandacz / borowik / krokiet ziemniaczany / kiszona kapusta / sos winno –maślany z winogronem
Danie główne II
Kulebiak z policzkami dzika / glazurowane buraki z cynamonem / śliwka / sałatka z dzikich ziół
Deser
Świąteczna zupa migdałowa, pieczone jabłko, biszkopt piernikowy, pigwa